30-10-06

Brief aan llorando, de man in mijn leven

Beste llorando,

Vertel me eens waarom ik jou eigenlijk ken? Waarom, van alle mensen die ik tegengekomen ben, ben jij degene die blijft hangen? Waarom hoef ik bij jou maar een woord te zeggen zodat jij m’n hele zin begrijpt? Waarom ben jij sinds jaar en dag m’n steun en toeverlaat, zelfs wanneer we elkaar niet of amper zien?

Heb jij een bepaald ontbrekend zintuig ontdekt dat het wezen “Isaiah” weet te doorgronden? Heb je medelijden met het wezen dat ik ben, in al zijn sterktes maar vooral zwaktes? Heb je sympathie gevonden in een duistere hoek van je zijn om een klein mens als mezelf te verrijken?

Waarom ben je zo verrijkend voor de onwetende Isaiah?

Vereerde groet,

Isaiah

00:24 Gepost door llorando of isaiah in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-10-06

Zo stil (I)

"Het is zo stil in mij, ik heb nergens woorden voor. Zo stil in mij, en de wereld draait maar door..." (Van Dik Hout)

 

"Why live life from dream to dream and dread the day when dreaming ends?" (Randy Crawford)

 

"People don't do what they believe in, they end up doing what's most convenient" (Admiral Freebee)

 

"Heb jij soms dat gevoel ook niet thuis te horen in deze tijd?" (Frank Boeijen)

 

"En je kunt niets zeker weten, en alles gaat voorbij..." (Boudewijn De Groot)

 

"Alle mensen lachen, de lach tiert gulzig rond, buldert in de glazen, en ik, mijn blik besluiteloos..." (Thé Lau)

 

En ik voel me verdwaald, in een holle droom waar ik elke seconde hoop uit te ontwaken, uit een leegte die een vals gevoel van veiligheid biedt, berusting die voor mentale onrust zorgt. Het is zo kil. Steriel. Bloedloos. Ik wil ontwaken, ontbolsteren, wakker worden, de klok terugdraaien, twee stappen overslaan. Ik wil niet meer willen. Het is hier zo stil.

23:48 Gepost door llorando of isaiah in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-10-06

Lovesick For Money?

Vleermuizen aller lande, verenigt u ende jubelt! De Britse grootmeesters van het zwartmetalen geweld, ook wel bekend als Cradle Of Filth, zijn weer op post met een mogelijk nieuw meesterwerk, luisterend naar de titel "Thornography".

Laten we echter voorlopig de superlatieven in de kast houden en hopen dat we deze na beluistering mogen afstoffen en overgebruiken. Er zijn namelijk precedenten te over van langverwachte albums die op zowat alle vlakken de luisteraar op z'n honger lieten zitten. Zeer benieuwd en vol goede moed legde ik dus deze plaat op en nam de nummers stuk voor stuk in me op.

Na iets meer dan een uur verstomden de laatste tonen en bleef ik moederziel alleen en verweesd achter met een ongestilde honger. Middelmatigheid leek troef in dit overtuigingsloze kaartspel. Tweede, derde noch vierde beluistering konden dit gevoel ombuigen dus werd het tijd om het finale oordeel te vellen.

Om met de deur in huis te vallen: Thornography is een, naar Cradle Of Filth-normen, ondermaats album. Dat deze normen hoger liggen dan voor andere bands is te verklaren door de meesterstukken die reeds door hen gecreëerd werden in het verleden. Muzikaal schuwt deze laatste elke vorm van diepgang, maar dreunt het metaltreintje voorbij, gedragen op een zeer simpel skelet dat niet anders omschreven kan worden dan dat van een "song". Nu, dit is een keurslijf dat vroeger terecht geschuwd werd door Cradle Of Filth, maar blijkbaar werkt de samenwerking met het grotere Roadrunner-label nefast voor de creativiteit. De 2 nummers die wel de moeite waard zijn op dit album zouden de tracklisting van een oudere CD, zeg maar een "Cruelty And The Beast", niet eens halen.

Anderzijds is de productie, een bedje waarin metal veel te vaak ziek is, zeer goed. Jammer genoeg zelfs iets te goed: alles is zeer clean afgemixt door een producer die duidelijk een fobie heeft voor alles wat met een drumstel te maken heeft. Gevolg hiervan is dus een (nogmaals) ondermaats geluid, waarmee geen enkel gevoel naar de luisteraar kan overgebracht worden. Misschien toch die deal met Roadrunner eens beëindigen?

Goed, de nieuwe Cradle Of Filth is gewogen en een pluimgewicht bevonden. In hun eregalerij zullen we hem ergens in een hoekje zetten, naast "Damnation And A Day" en "Bitter Suites To Succubi", zodat ze daar mooi samen stof kunnen vergaren. Beluister misschien toch even "Lovesick For Mina" en "Rise Of The Pentagram", maar laat al de rest zeer communistisch extreem-links liggen. Zou je het toch nog wensen kan je nog steeds je mooie, goede geld hieraan spenderen, maar check dan eerst even de nieuwe K3 uit. Hij is beter.

Veel beter.

19:49 Gepost door llorando of isaiah in Muziek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |