31-08-06

Nu

Terwijl mijn collega en vriend zich vermaakt op de tonen van Pearl Jam spendeer ik mijn laatste momenten op de plaats die gedurende enkele maanden mijn veilige nest was. Op de achtergrond zijn de fijnbesnaarde tonen van mijn meest recente muzikale aanwinst  te horen: "Rvbicon" van Ancient Rites, oer-Vlaemsch Metalen Geweld met grote V, M en G. De deur staat nog open.

Voor een laatste keer neem ik alles in me op. Een bureau die enkel dienst deed als platform voor mijn computer, een TV-kast waarop (je raadt het nooit) mijn televisie zijn nut meermaals bewees, een kleerkast die de kamer verduisterde telkens ze opengetrokken werd, ...

Herinneringen en beelden komen terug. Avonden waarop ik vrienden met terechte trots vergastte op uitmuntende diners, dagen waarop ik hier amper te vinden was, maar steeds opgelucht was als ik 's avonds de deur kon dichttrekken en me veilig op mijn stekje kon bevinden. Nuchtere nachten, dronken dagen, avonden onder invloed en ochtenden met een humeur. De deur staat nog steeds open.

In letterlijke zin is dit geen afscheid. Morgen moet de huisbaas nog komen controleren en zal ik de sleutel aan hem overhandigen. Aangezien dit echter weinig poëtisch is zal ik vanavond als afscheid beschouwen.  Ik drink een cola light op de gezondheid van mijn toekomstige ex-studio en steek nog een laatste sigaret op in afwachting van mijn gade.

Wanneer ze gearriveerd zal zijn, zal ik de deur dichttrekken. Ze op slot doen en nooit meer openen. Maar nu nog niet. Nu is er nog voor mij en mijn tijdelijke thuis. Een nu dat een eeuwigheid mag duren en dat zich op mijn netvlies mag branden. Een nu dat nooit zal terugkomen, maar een toen zal worden. Een nu dat ik nooit kan vergeten. Een nu om van te genieten. Een nu waarin de deur op een kier blijft staan. Maar niet sluit.

00:22 Gepost door llorando of isaiah in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

meer dan 5 jaar na de release tikte ik "fatherland" op de kop, schittterende cd die totaal niet gedateert klinkt, hoewle de goeie ouwe tijd van de pagan metal...

rubicon is 'm goed? technisch en beklijvend?

Gepost door: Lord cms | 31-08-06

Nu...
Ik heb ook veel nu's die ik met me meedraag...
En veel herinneringen aan die plekken waar een deel van m'n leven zich afspeelde...

Soms sluit ik m'n ogen en ben ik er weer...
Ben ik weer in het nu van toen...

Gepost door: Kaajee | 01-09-06

Nu en Toen Een plaats die na een tijd een stuk wordt van jezelf en die je later weer 'moet' afstaan...Toen ik, na vier jaar, mijn kotje moest 'afstaan' heb ik ook afscheid gevierd met de plek, niet met een cola light, echte cola en chips en natuurlijk een goed muziekje!!!Het doet nog altijd raar als ik in het Nu passeer aan de plek van Toen!

Gepost door: soet | 08-09-06

Van nu en straks... Nu is weer al een tijdje achter de rug, eigenlijk is het al toen...We kijken uit naar straks !!!

Gepost door: Ofanders | 09-09-06

Nu in gedachten bloeit de herinnering die schoonheid schildert op het anders verloren doek.

Gepost door: Grijs | 18-09-06

De commentaren zijn gesloten.