23-08-06

Stijfkoppige lul (Duisternis, Deel 2)

Het is jaren geleden, je deed me pijn. Je deed me bittere tranen storten, om het verlies van een dierbare vriend. Met hangende pootjes kwam je teruggekropen en ik nam je weer op. Je vroeg niet om vergeving, ik schonk het je hoe dan ook. Je was nu eenmaal een vriend. Ik zou je alles vergeven hebben, dus deed ik dat toen ook.

 

Ik nam het voor je op, later. Ik zou meer kunnen doen hebben, maar was zelf nog niet de man die ik nu ben. Ik schaam me nog steeds voor wat ik nog meer had kunnen doen, maar ik was nog steeds de enige die er voor je was. Je was nu eenmaal een vriend. Ik zou alles gedaan hebben wat ik kon, dus deed ik dat toen ook.

 

We deelden lief en leed, drank en plezier. We deelden angst en verdriet, muziek en vertier. Conversaties van weinig woorden of avonden die verdronken in onze spraakwatervallen, nooit eentonig, nooit saai. Je was nu eenmaal een vriend. Ik zou alles met je gedeeld hebben, dus deed ik dat toen ook.

 

Toen kwam die ene nacht, waarvoor ik mezelf vervloekte. Ik deed je pijn. Ik deed je bittere tranen storten. Ik sloeg mea culpa, wou dat het nooit gebeurd was, maar het was te laat. Jij was onverzettelijk en deed me zo bittere tranen storten om het verlies van een dierbare vriend. Jij was nu eenmaal die vriend. Ik zou je alles vergeven hebben, maar jij deed dat toen dus niet.

 

Nu, maanden later, kijk ik terug op die ene avond. Die avond vol drank en joligheid, waar voor jou de draad tussen ons finaal doorgesneden werd. Ik kijk erop terug en voel geen schuld meer. Ik heb gedaan wat ik kon, je alles vergeven, alles gedeeld. Ik heb m’n hand naar je uitgestoken in verzoening. Je was nu eenmaal een vriend. Nu ben je enkel nog een stijfkoppige lul. En stort ik nog steeds bittere tranen over het verlies van een dierbare vriend.

00:21 Gepost door llorando of isaiah in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Bis ! Niet om te applaudiseren , maar om vast te stellen: Bis repitia NON placet...

Gepost door: Ofanders | 23-08-06

...
Zelfs de ergste stijfkop kan ontdooien... daar blijf ik van overtuigd... als duurt de permafrost soms nog zo lang...

Gepost door: Kaajee | 24-08-06

De commentaren zijn gesloten.