17-08-06

Basiskamp

Stemmen om me heen die reeds lang verstomd waren, brengen me tot rust. Niet langer dezelfde omgeving gevuld met ergernis en droefnis, maar een warm genieten van hen die ik lang niet meer kon of wou verdragen. Thuisgekomen in mezelf na een poolexpeditie, het avontuur beleefd, de lessen getrokken. Veel voeten in de aarde, maar niet nutteloos.

Nieuwe keuzes die oude beslissingen overbodig maken, als waren het archeologische resten van vroegere dagen, nu verzameld in het museum van de tijd. Een veelheid aan mogelijkheden toont de kronkelende wegen die me omringen. Niet één kruistocht langs al te vaak platgetreden paden naar een enkel onafwendbaar doel. In de plaats snelwegen en landweggetjes, mogelijkheden tonend maar geen verplichtingen opleggend.

Onbekende uitkomsten van nog uit te werken kansberekeningen nemen de plaats in van statistische onmogelijkheden, bekomen door snelheids- en schoonheidsfouten. Dit is de draaglijke lichtheid van mijn bestaan, mijn mogelijkheid Jekyll en Hyde te zijn, Sawyer en Finn, Robinson en Vrijdag.

Ik ben de gelukkige prins, maar gelukkig van vlees en bloed, en voor mij geen zwaluw die de stad voor mij in ogenschouw neemt en geeft wat ik kan. Ik wil zelf door de sloppen gaan, langs de herenhuizen en arbeiderswijken, en zien wat ik kan en wil geven, maar ook wat ik mag en kan krijgen.

De wereld is mijn speeltuin.

Zin om mee te spelen?

11:21 Gepost door llorando of isaiah in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.