16-08-06

En de toekomst?

In het ondergrondse van de Pelgrom spraken we elkaar voor een laatste keer. "Ik ben het zat." zei hij. "Zat om steeds voor dezelfde mensen dezelfde dingen te moeten doen. Zat om uit mijn eigen creativiteit geen voldoening meer te halen." Ik begreep hem volkomen.

Ik wou er zelf ook een literair einde aan maken. De handdoek, veer of vulpen in de ring gooien was ook voor mij een verleiding geworden die slechts een kleine aanzet nodig had om feit te worden, in plaats van fictie. Dat was ook de reden van onze samenkomst.

"Voordat je samen een toekomst kunt uitbouwen moet de spons over het verleden gehaald worden." wist ik uit te brengen. Hij lachte. "Wat dacht je? Net zomin als jij wil ik eeuwig vastzitten in een nutteloos gelapzwans over steeds dezelfde onbenulligheden. Ik wil niet van een publiek afhangen, zaken schrijven omdat ze nu eenmaal verwacht worden, noem het op."

Ik dacht er even over na. "Goed, ik wil ook kunnen gaan voor de slechte dagen, maar nog veel meer voor de goede dagen. Iets waarin zowel jij als ikzelf mea culpa mogen slaan wat betreft het verleden." Hij zweeg en nipte van zijn onbestemde drank.

"Wat dat betreft zitten we op dezelfde golflengte" zei hij me, "dus waarom er meer woorden aan vuil maken dan nodig is? We beginnen hier en nu." En dat was dat.

En de toekomst? Die is voor later...

llorando, aan u de eer

03:08 Gepost door llorando of isaiah in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

huilende isaiah of isaiah de huilende? schizofreen geworden mijn besten?

Gepost door: lord cms | 16-08-06

zeg cms heb je ooit de blog van llorando gevolgd?
heb je ooit de blog van isaiah gevolg?
wat is dit nu voor een reactie...

Gepost door: Doornroosje | 16-08-06

De commentaren zijn gesloten.